dimarts, 22 de gener del 2008

INFORMACIÓ SOBRE MARGARIDA DE PRADES

Alguns ens preguntavem qui era aquesta reina...això és el que he trobat:
Va nèixer a Falset el 1388. Era rebesnéta de Jaume II.
Va ser la segona esposa de Martí I, amb qui es casà l'any 1409. Martí I havia tingut un fill amb la seva primera esposa; Martí el Jove que va morir prematurament.
El rei Martí va morir a l'any de casat amb Margarida sense deixar hereu, circumstància que va ser el final del Casal de Barcelona.
La reina Margarida es va tornar a casar i, altra vegada viuda, va ingressar al monestir del Bonrepòs on va morir.
En abandonar-se el monestir del Bonrepòs el seu cos va portar-se al Monestir de Santes Creus.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació!! ja sabem alguna cosa més del Casal de Barcelona i del monestir del Bonrepòs. Quina influència tan gran tenien els hereus amb l'evolució d'un poble!! Què hauria passat si la reina Margarita hagués tingut un fill?

Anònim ha dit...

Quines escoltes més investigadores !! Sempre s'aprenen coses noves amb vosaltres. Gràcies per la info.

Anònim ha dit...

Ahir vaig anar -per una qüestió personal- al núm 3 del carrer Palau de Barna. Vaig tenir la sorpresa d'assabentar-me que en aquell edifici, actualment dels jesuïtes, s'hi conserva la capella que formava part del anomenat "Palau Menor" ja enderrocat. (D'aquí el nom del carrer Palau)
La ha. d'aquest palau és molt llarga es remunta als templers. Però el que em va cridar l'atenció és que hi havia viscut la reina Margarida de Prades,abans esclar, d'anar al monestir del Bonrepòs.